Kerst 2020

Lieve mensen,

We willen alvast een beetje aan het terugkijken op het afgelopen jaar. Waar zijn we toch in belandt?! Soms voelt het nog niet helemaal als werkelijkheid. Wie had er vorig jaar kunnen bedenken dat de scholen dicht zouden zijn, dat we zoveel mogelijk thuis moeten werken, dat nu ook de winkels dicht zijn en je niet kan en mag afspreken met wie je dat graag zou willen. Steeds meer zien en horen we dat deze periode zwaar is. Dat men steeds meer uitgeblust raakt en het contact met familie en vrienden zo gemist wordt. We merken in ons werk bij Tugra Zorg & Welzijn dat deze periode een extra weerslag heeft op gescheiden gezinnen. Men vraagt zich af of het nog wel verantwoord is om de omgangsregeling door te zetten. Deze periode vraagt om meer flexibiliteit van ouders en kinderen. Maar hoe moeilijk is het om flexibel te zijn als je als ouder je kind(eren) minder ziet. En de communicatie tussen jou en je ex-partner al zo moeilijk verloopt? Wij als begeleiders blijven erop hameren dat het van groot belang is te kijken naar wat goed is voor jullie kind(eren). Daarbij hebben jullie kinderen het recht op contact met beide ouders. Voor de kinderen is het ook een gekke tijd. Opeens mogen ze niet meer naar school en zitten ze voor lange tijd thuis. Zien ze hun vriendjes weer een lange tijd niet en wordt kerst anders gevierd dan ze zijn gewend. We willen benadrukken dat het echt ontzettend belangrijk is dat de omgang wordt voortgezet. Juist voor de kinderen.

Laten we in deze tijden ook blijven kijken naar wat we nog wel hebben of kunnen doen. Je gezin, fijne omgangs momenten/ videobelmomenten, gezondheid, de mogelijkheid op thuisonderwijs, de gezellige kerstboom, de FaceTime momenten met onze geliefden, de buurvrouw die een pan met eten voor je maakt, de tekening die je krijgt van je kind en vul zelf maar verder in.

Kerst 2020, het wordt een andere kerst dan anders. Maar laten we proberen ons wat meer te focussen op de dingen die we nog wel hebben. En kijk naar elkaar om. We hebben elkaar zo nodig!

Namens het hele team van Tugra wensen we u/jullie hele fijne en vooral ook gezonde feestdagen. Zullen we met oud&nieuw allemaal wensen dat volgend jaar een iets fijner jaar gaat worden voor iedereen?

Lieve groet,
Team Tugra