Wat ik je wil vertellen

Het kaartspel ‘Wat ik je wil vertellen’ is in het belang van het kind ontwikkeld, door Tugra Zorg & Welzijn.

De 49 vragen zijn samen met jeugdbeschermers en gescheiden ouders opgesteld. Het spel helpt ouders op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan over thema’s waarmee ze worstelen. Ook is het kaartspel een waardevolle tool voor professionals.

Zeven Thema’s
Het spel bestaat uit zeven thema’s: gevoel, afspraken, communicatie, toekomst, veiligheid, vertrouwen en respect. Elk thema bevat zeven vragen. Daarnaast kunnen ouders de thema’s zelf aanvullen met vragen en opdrachten. Kortom, dit intelligente kaartspel is een prachtig hulpmiddel om de ouder-kind-relatie te versterken en te verdiepen.

Verwerking
Het kaartspel is niet gericht op het redden van de relatie, maar op verwerking. Het spel brengt de communicatie op gang en zorgt voor meer openheid en inzicht. Samen op één lijn komen, compromissen sluiten, luisteren en gehoord worden, gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, bepaalde zorgen delen, de eigen actie-reactie inzien. Als partners ben je misschien gescheiden, maar het kind hoort nog steeds bij allebei de ouders. Door deze belangrijke thema’s te bespreken, werken ouders stapsgewijs aan een betere, stabiele toekomst. In het belang van het kind…

Voor Wie?
Dit spel is ontwikkeld voor gescheiden ouders, hulpverleners en andere geïnteresseerden.