Wethouder Hans de Vroome brengt werkbezoek aan Tugra Zorg & Welzijn

 

Wethouder Hans de Vroome, onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille Jeugd en Jeugdzorg in Arnhem, heeft vrijdag 22 november 2019 een formeel werkbezoek aan Tugra Zorg & Welzijn en haar Omgangshuis gebracht. Dit deed de wethouder samen met beleidsadviseur Michiel Noordanus. De Vroome was zichtbaar onder de indruk van het werk van Tugra en haar Omgangshuis en sprak na afloop van het werkbezoek zijn waardering uit “mijn beeld van Tugra is positief bijgesteld! Ik kan zien dat jullie liefde voor het vak hebben”.

Tijdens het werkbezoek kreeg wethouder de Vroome een uniek inkijkje in de wereld van Tugra. Hier werd alle tijd voor genomen. Nadat de officiële tijd om was, besloot de wethouder langer te blijven en meer kennis te nemen van Tugra. Wethouder de Vroome en de beleidsadviseur toonden gedurende het werkbezoek volop betrokkenheid en aandacht, zij waren overduidelijk met hart en ziel aanwezig.

Tugra in vogelvlucht                                                                                                                                           

Ook dit jaar startte het bezoek met een rondleiding in het Omgangshuis van Tugra, de plek waar kinderen de kans krijgen om in alle rust en veiligheid aan het verstoorde en verloren contact met de ouder(s) te herstellen. Tijdens de rondleiding begon wethouder De Vroome al met het tonen van interesse in het omgangshuis van Tugra. Iets waar wij veel waarde aan hechten.
Na uitleg over onze kaartenspellen, “mag ik je wat vertellen”  en “wie ben jij?” Mochten ook de wethouder en de beleidsadviseur het beantwoorden van de vragen ervaren. Dit volgde tot een mooi compliment voor één van onze hulpverleners, na de vraag “Wat vind je leuk aan mij” gaf de heer Noordanus aan dat hij met een gerust hart haar naar gezinnen toe zou laten gaan, ook haar enthousiasme vond hij erg fijn. Een mooier compliment kan je niet krijgen!

Interactief rollenspel                                                                                                                                                  

Als afsluiter nodigden wij de wethouder De Vroome en beleidsadviseur Michiel Noordanus uit voor een rollenspel. We hebben een interactief rollenspel gespeeld, waarmee onze gasten in de belevingswereld van kinderen konden kruipen: hoe het voelt als je ouders een heftig conflict hebben waar jij, als kind, tussen staat? De heer Noordanus benadrukte de machteloosheid van kinderen in dergelijke situaties. Een erkenning voor ons werk. Zowel De Vroome als Noordanus zagen de meerwaarde van onze ingezette interventies. Door deze bij ouderst toe te passen, ontstaat meer empathie: wat doet het conflict met je kind?                                                                                                                              

Mooi compliment                                                                                                                                                       

Het was een eer om Hans de Vroome en Michiel Noordanus te mogen ontvangen. Wij zijn hen dankbaar voor hun belangstelling voor onze interculturele aanpak, onze diverse methodieken en benaderingen. Aan het eind van het bezoek, werd het Omgangshuis boek van Tugra als cadeau aangeboden en hield de Vroome een afsluitende speech: “ Ik ben aangenaam verrast! De manier van presenteren en de voorbereiding en energie die hierin is gestopt, mooi om te zien. Het werk dat jullie verrichten is mooi en geruststellend”. Een compliment dat wij erg waarderen.

Tot volgend jaar!                                                                                                                                                         

Wij hopen onze wethouder De Vroome en onze beleidsadviseur Noordanus volgend jaar opnieuw te mogen ontvangen bij Tugra Zorg & Welzijn, waarin wij onze nieuwe ontwikkelingen rondom intercultureel werken en de SCHIP-AANPAK willen voorleggen. De uitnodiging staat, hopelijk tot dan!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hans de Vroome is sinds 2018 wethouder namens D66. De Vroome was eigenaar van een management- en adviesbureau dat opdrachten uitvoert voor vervoerders en overheden. Zijn portefeuilles: 3e locoburgemeester, Cultuur en erfgoed, Onderwijs: inclusief bibliotheek en volksuniversiteit, Jeugd/Jeugdzorg, Evenementen, Toerisme en recreatie, Privacy, Project binnenstad, Project Gele Rijdersplein / Jansbeek boven water en Project Centrum Zuid